Privata aktörer kan ta över Norrköping Airport

Hur Norrköping Airports framtid ska se ut är oviss, och efter att en utredning kring flygplatsen nu varit ute på remiss så finns det intresse från privata aktörer att ta över flygplatsen.

I november förra året blev en utredning kring framtiden för Norrköping Airport klar. Utredningen konstaterar att det finns fyra huvudspår för flygplatsen framöver där ett av spåren är att flygplatsen läggs ner. Övriga huvudspår består av reguljär- och chartertrafik, så kallat nyttoflyg och charter samt enbart nyttoflyg, till exempel ambulansflygningar. Nu har utredningen varit ute på remiss och det står klart att privata aktörer kan vara intresserade av att ta över flygplatsen från Norrköpings kommun.

Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, Lars Stjernqvist, säger till SVT att flera företag har hört av sig till kommunen och anmält sitt intresse för att aktivt engagera sig i flygplatsen. Detta intresse har Norrköpings kommun bedömt som tillräckligt intressant för att fortsätta diskussionerna kring hur framtiden för kommunens flygplats ska se ut tillsammans med privata initiativ.

Norrköpings kommun har ägt Norrköping Airport sedan 2006 då man tog över den från Luftfartsverket. I februari förra året förlorade Norrköping Airport sin enda reguljära flyglinje, som gick till München, då det trafikerande flygbolaget flybmi försattes i konkurs. I dagsläget har Norrköping en betydande del charterflygningar som gör flygplatsen till landets fjärde största flygplats inom segmentet charter.

(Foto: Norrköping Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.