Qatar Airways – Pengarna är snart slut

Qatar Airways har som ett av få flygbolag ökat sin kapacitet sedan den 29 mars på vissa flyglinjer, men trots detta så räcker inte de nuvarande intäkterna och pengar hos flygbolaget är snart slut.

Som ett av mycket få flygbolag har Qatar Airways bibehållit en relativ hög nivå av flygningar trots coronavirusets framfart. Flygbolaget har till och med sedan den 29 mars ökat kapaciteten på flygningar till Australien för att få hem medborgare till sina hemländer. Dock är intäkterna inte tillräckliga och snart är pengarna hos Qatar Airways slut varnar bolagets VD Akbar Al Baker.

Al Baker har sagt att man har pengar för en mycket kort tid framöver, men vad det är för tidsperspektiv som är en mycket kort tid är oklart. Vad som däremot står klart är att Qatar Airways kommer att söka ekonomiskt stöd hos sin ensamma ägare, den qatariska staten, för att överleva coronaviruset.

De två stora konkurrenterna i Mellanöstern, Emirates och Etihad Airways har sedan tidigare valt att stoppa alla sina flygningar i väntan på att efterfrågan på flygresor ska öka igen. Qatar Airways omvända strategi med att fortsätta flyga har uppenbarligen inte lönat sig som det var tänkt.

(Foto: Russell Lee)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.