COVID-19-uppdatering 1 april

Island ersätter Icelandair för att upprätthålla viktig trafik till och från önationen och samtidigt stoppar British Airways sin verksamhet på Gatwick-flygplatsen utanför London. Det kommer dock positiva nyheter från Sydkorea där kapaciteten nu ökar.

Uppdatering kring COVID-19 coronavirusets påverkan på flygbranschen den 1 april.

  • Den isländska staten kommer att betala Icelandair för att upprätthålla två flyglinjer från Island för att behålla landets förbindelser med både Nordamerika och Europa. Destination i Nordamerika är Boston medan antingen Stockholm eller London trafikeras i Europa från Reykjavik. Totalt kan Island komma att ersätta Icelandair med 7,2 miljoner kronor under tre veckor för den upprätthållna trafiken.
  • British Airways stoppar alla sina flygningar till och från London Gatwick. Nu har det brittiska flygbolaget endast trafik på Heathrow-flygplatsen i London sedan man tillfälligt stoppat sin verksamhet på Gatwick och London City-flygplatserna. Det flygprogram som British Airways har från London Heathrow är dock kraftigt begränsat och består bland annat av evakueringsflygningar för att hämta hem strandsatta britter.
  • I Sydkorea har flygkapaciteten återigen börjat öka efter att den minskade med 75 procent under en kort tid när landet började drabbas av coronaviruset. Ökningen av kapaciteten kan nu vara en indikation på att det värsta är över i Sydkorea.
  • Airbus stoppar majoriteten av sin produktion i Spanien fram till den 9 april på grund av coronaviruset. Endast viktiga funktioner som säkerhet, IT och ingenjörer kommer att arbeta till den 9 april. Beslutet påverkar främst Airbus militära verksamhet men även den civila flygplanstillverkningen.
  • Efter den kinesiska luftfartsmyndighetens beslut att kraftigt begränsa internationella flygningar stoppar fler flygbolag linjer till och från Kina, däribland Asiana Airlines. Den nuvarande internationella kapaciteten motsvarar endast 1,2 procent av kapaciteten innan coronavirusets framfart.

(Foto: Icelandair)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.