BRA stoppar all trafik

Från och med måndag den 6 april stoppar BRA alla sina flygningar på grund av coronaviruset fram till den 31 maj.

På grund av coronaviruset har BRA sedan tidigare endast valt att trafikera sex linjer med en mycket sparsam trafik. Från och med måndag den 6 april stoppas dock även de kvarvarande sex linjerna från Stockholm Bromma till Göteborg, Malmö, Visby, Östersund, Ängelholm/Helsingborg och Umeå då passagerarna är för få. Stoppet gäller fram till den 31 maj.

”Jag förstår att vår paus med anledning av Coronakrisen kommer att påverka en mängd resenärer och regioner i hela landet, vilket jag innerligt beklagar”, säger VD Geir Stormorken.

Den negativa passagerarutvecklingen har gått med rasande fart. Sedan myndigheterna började rekommendera befolkningen i Sverige att stanna hemma för att undvika smittspridning har den negativa utvecklingen gått ännu snabbare.

Pandemiutbrottet med corona och de skarpa myndighetsrestriktioner som ges för att skydda liv och hälsa och som gör att resenärer uteblir från både flyg och tåg, är något ingen tidigare upplevt. Det är ett händelseförlopp med konsekvenser som ligger långt utom något flygbolags kontroll skriver BRA i ett pressmeddelande. BRAs ambition är nu att återuppta flygtrafiken när coronakrisen bedarrat och när det åter finns behov och förutsättningar att bedriva flygtrafik i landet.

”Läget för flygbranschen i världen, i Sverige och för BRA är kritiskt, annars hade ingen tvingats ta till så pass kraftiga åtgärder som man gjort. Vi på BRA har tillsammans med övriga flygbranschen gjort allt vi kan för att utröna möjligheterna till kostnadsminskningsstöd från regeringen på både kort och lång sikt. Regeringens åtgärdspaket som till större delen består i att belåna verksamheten har inte passat vårt företag”, säger Geir Stormorken.

Mellan den 6 april och 31 maj berörs cirka 10 000 bokningar av BRAs pausade flygtrafik. BRA som står för 30 procent av inrikesflyget i Sverige och som flyger till flest städer med flest flyglinjer inom Sverige, har haft som ambition att upprätthålla tillgängligheten i landet under coronakrisen.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.