SAS finanschef lämnar

Mitt under rådande kris i flygbranschen på grund av COVID-19 så kommer beskedet från SAS att bolagets finanschef Torbjørn Wist lämnar flygbolaget till hösten, ett beslut som tagits innan coronaviruset kommit in i bilden.

SAS finanschef, CFO, Torbjørn Wist, har beslutat sig för att lämna flygbolaget och detta kommer som en nyhet mitt under en pressad ekonomiskt tid för SAS på grund av coronaviruset. Wist process att lämna SAS har dock startat långt innan COVID-19 och nu kommer norrmannen att vara kvar hos flygbolaget fram till september 2020, eller tidigare, om en efterträdare hittas innan september.

”Jag vill tacka Torbjørn för hans insatser under de senaste åren. Jag beklagar att Torbjørn nu valt att lämna men förstår och respekterar hans beslut. Vi påbörjar omgående en process för att finna hans efterträdare”, säger Rickard Gustafson, VD SAS.

Torbjørn Wist har varit chef för SAS finanser under två år efter att tidigare arbetat för bland annat Telenor samt som finansanalytiker i New York och London. I september lämnar Wist för positionen som CFO hos Wallenius Wilhelmsen, ett svenskt-norskt rederi.

”Detta har inte varit ett enkelt beslut med tanke på den nuvarande marknadsoron, men är ett resultat av en process som började långt innan Covid-19 blev en global fråga. Låt det inte råda något tvivel om att min enda prioritering under de kommande månaderna är att säkerställa SAS fortsatta roll som leverantör av samhällskritisk infrastruktur i Skandinavien”, säger Torbjørn Wist om sitt besked att sluta på SAS.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.