easyJet stoppar alla sina flygningar

Det brittiska lågprisflygbolaget easyJet har nu parkerat alla sina flygplan på marken som en följd av de reserestriktioner som införts av många europeiska länder.

Den 29 mars genomförde easyJet sin sista kommersiella flygning på ett tag. Detta på grund av coronaviruset som inneburit att många europeiska länder infört kraftiga reserestriktioner vilket gör det svårt för eventuella flygpassagerare att resa. easyJet kan i nuläget inte svara på när man ska börja flyga betalande passagerare igen.

easyJet har på grund av reserestriktionerna och stoppet av sina kommersiella flygningar ställt alla sina 337 Airbus-flygplan på marken i väntan på att reserestriktionerna ska lätta och coronaviruset dämpas. easyJet kommer nu enbart att genomföra flygningar på uppdrag av främst den brittiska staten för att hämta hem brittiska medborgare som blivit strandsatta på grund av COVID-19. Hittils har easyJet genomfört 650 sådana flygningar och tagit hem över 45 000 personer.

easyJets svenske VD John Lundgren säger till BBC att han arbetar outtröttat med att se till att det brittiska lågprisflygbolaget tar sig igenom den nuvarande krisen och att han är stolt över vad bolagets medarbetare gör för att hjälpa easyJet.

I Storbritannien har dock det skotska regionalflygbolaget Loganair varnat för att brittiska flygbolag inte kommer att överleva coronakrisen om inte den brittiska regeringen gör verklighet av idéerna kring att köpa delar av flygbolagen för att hålla de igång. Loganairs VD Jonathan Hinkles menar att de flygbolag som säger att man överlever utan stöd från staten troligtvis ljuger.

(Foto: Adrian Pingstone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.