Trafikverket drar ner på upphandlade flygningar

Coronaviruset påverkar den svenska flygtrafiken kraftigt med få resenärer och Trafikverket har därför beslutat att minska ner på den upphandlade flygtrafiken i landet där vissa linjer nu pausas helt.

Den svenska inrikestrafiken har precis som stora delar av världens flygtrafik påverkats kraftigt negativt av coronaviruset med en mycket låg efterfrågan på flygresor. För den trafiken som Trafikverket upphandlar på det svenska inrikesnätet har man sedan förra veckan påbörjat en anpassning av trafiken på grund av svaga passagerarsiffror.

Sedan den 23 mars har sträckan Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm Arlanda som flygs av Regional Jet med en Bombardier CRJ 900 halverats. Det flygs numera en daglig tur på vardagar jämfört med tidigare två dagliga rundturer på sträckan. På söndagar är det dock fortsatt en rotation som flygs på linjen.

Från och med idag, den 30 mars, dras trafiken även ner på linjerna till Vilhelmina, Lycksele och Hemavan som trafikeras av Amapola Flyg med Fokker 50. Även här halveras antalet avgångar från två till en avgång på vardagar samt en bibehållen avgång på söndagar. Enligt uppgifter ska neddragningarna vara gällande fram till den 30 april.

De upphandlade flygningarna till Kramfors och Torsby samt Hagfors ställs in helt med en månad i taget enligt Trafikverket. Till Kramfors flyger Amapola Flyg med Fokker 50 i kombination med andra linjer och Torsby-Hagfors-Stockholm trafikeras av AIS Airlines på uppdrag av Amapola med Jetstream 32.

(Foto: Bluescan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.