Ny storägare för Lufthansa Group

Coronaviruset har gjort att flygbolagens värde på börsen i många fall rasat och det har en tysk miljardär utnyttjat som nu är ny största ägare till Lufthansa Group.

Den tyska miljardären Heinz Hermann Thiele är nu största ägare till Lufthansa Group. Detta sedan han utnyttjat det faktum att Lufthansa-aktien tillsammans med många andra flygbolagsaktier tappat kraftigt i värde på grund av coronairuset.

Sedan tidigare ägde Thiele drygt fem procent av aktierna i Lufthansa Group men nu har han nästan fördubblat sin andel till att äga 10,01 procent av Lufthansa Group. Köpet av fler aktier i Lufthansa genomfördes den 16 mars och omfattar 22,6 miljoner aktier motsvarande 195,5 miljoner euro enligt Simple Flying.

Den 25 mars var en Lufthansa Group-aktie värd 9,51 euro jämfört med ett värde på 15,40 euro den 19 februari. Lufthansa Group består bland annat av Lufthansa, Brussels Airlines, Eurowings, Austrian Airlines, Swiss och Air Dolomiti.

Den tyske miljardären Thiele verkar genom sitt köp av fler Lufthansa-aktier tagit rygg på Warren Buffet som i början av mars ökade sitt innehav i Delta Air Lines efter att det amerikanska flygbolagets aktie tappat i värde.

(Foto: Alasdair McLellan)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.