Avro RJ har flugit färdigt hos BRA

I skymundan av coronavirusets framfart och hur det har påverkat flygbranschen har en epok avslutats hos BRA. Den 18 mars flög Avro RJ-flygplan för sista gången i BRAs färger när de flögs till Storbritannien för nya uppdrag.

Coronaviruset upptar just nu nästan allt nyhetsflöde och påverkar flygbranschen stort. Mitt i den kris som flyget i Sverige och världen nu befinner sig på grund av att efterfrågan på flygresor i det närmaste är obefintlig så har BRA pensionerat en trotjänare. Den 18 mars flög bolaget nämligen för sista gången med Avro RJ-flygplan.

Den 18 mars flögs de sista Avro-flygplanen till brittiska Norwich från Stockholm Bromma, Göteborg och Malmö. I Norwich ska flygplanen nu stå i väntan på nya uppdrag eller skrotning. Avro-flygplanen har lämnat BRAs flygplansflotta tidigare än väntat på grund av COVID-19 enligt International Flight Network. Den 18 mars flög BRA även en ATR 72 från Ängelholm till Norwichs flygplats för att hämta hem de piloter som flugit Avro-flygplanen till den brittiska flygplatsen.

En av de sista piloterna som flög Avro RJ hos BRA ger alla möjlighet att följa med på en av de sista flygningarna med Avro-flygplan hos BRA. Förutom att ferryflyga till Norwich genomfördes även en lågpassage med en rote Avro över Malmö Airport i samband med avskedet av flygplanstypen.

Kvar i BRAs flygplansflotta finns nu enbart turboproppflygplan i form av ATR 72-500/600 som kompletteras med wet-leaseade Embraer 190 från tyska WDL Aviation. Just nu flygs det dock enbart med ATR 72 på grund av COVID-19.

BRA tog över Avro RJ-flygplan från Malmö Aviation genom sammanslagningen med Sverigeflyg. Som mest har BRA haft tolv Avro i sin flotta fördelat på tio Avro RJ 100 samt två Avro RJ 85. Den större RJ 100 hade plats för 112 passagerare och den mindre Avro RJ 85 95 passagerare i BRAs konfiguration.

(Foto: BRA)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Ett svar till ”Avro RJ har flugit färdigt hos BRA”

  1. Mikael Fransson profilbild
    Mikael Fransson

    Så här såg det ut när de två sista Avro RJ lämnade Malmö Airport:

    Gilla

Lämna ett svar