Flygkrasch i Filippinerna

Åtta personer har omkommit efter att ett mindre jetflygplan använt av de filippinska hälsomyndigheterna kraschat kort efter start i Manilla. Flygplanet tillhör Lionair.

Ett IAI Westwind-flygplan tillhörande Lionair kraschade när det lyfte från Manilla i Filippinerna. Enligt New York Times har åtta personer omkommit som en följd av kraschen. Ombord på flygplanet ska förutom en besättning på sex personer även två passagerare befunnits sig ombord och det spekuleras om de två passagerarna transporterats för behandling för COVID-19. Flygningen från Manilla var tänkt att gå till Japan.

Flygbolaget, Lionair, är ett filippinskt flygbolag med främst mindre jetflygplan och helikoptrar i sin flotta. Lionair utfört bland annat flygningar för regeringar, företag samt ambulansflygningar enligt bolagets hemsida. Det är alltså inte ett flygplan från det betydligt mer kända indonesiska lågprisflygbolaget Lion Air som är inblandat i kraschen.

Lion Air har dock haft sin beskärda del av haveri, bland annat i oktober 2018 då en av bolagets nya Boeing 737 MAX-flygplan kraschade efter start från Jakartas flygplats.

Flygplanet IAI Westwind var en flygplanstyp som byggdes mellan 1965 och 1987 av Aero Commander.

(Foto: Eddie Maloney, flygplanet på bilden har inget med kraschen att göra)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.