Lufthansa inför ny policy ombord

Lufthansa introducerar nu en socialdistansering ombord på sina flygningar. Det finns dock en hake på det hela. Det är endast flygningar från Tyskland som berörs av beslutet och inte flygningar på väg till Tyskland.

För att även kunna ha socialdistansering ombord på flygplan för att förhindra spridningen av coronavriuset inför Lufthansa nu en ny policy för placering av resenärer ombord på sina flygningar från Tyskland. Detta innebär att minst en stol kommer att lämnas kvar mellan två passagerare och detta kommer att ske i bolagets ekonomi och premium ekonomi-klasser.

Policyn berör dock enbart flygningar som lyfter från Tyskland och inrikesflygningar. Detta då Lufthansa vill ha möjlighet att kunna flyga hem så många resenärer som möjligt per flygning enligt ett uttalande från flygbolaget. Även Lufthansas dotterbolag Eurowings kommer att införa samma policy som i nuläget ska gälla fram till den 19 april.

Den nya policyn hos Lufthansa har kommit till efter en överenskommelse mellan Tysklands transportminister Andreas Scheuer och Lufthansas VD Carsten Spohr.

(Foto: TJDarmstadt)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.