Skavsta korttidspermitterar 120 anställda

Ryanair flyger inte och Wizz Air mycket sparsamt. Därför har Stockholm Skavsta Airport nu beslutat sig för att korttidspermittera 120 anställda.

Stockholm Skavsta Airport som har trafik med Ryanair, Lauda och Wizz Air har bestämt sig för att korttidspermittera 120 anställda. Detta då det enbart är Wizz Air som trafiken flygplatsen i nuläget på grund av coronaviruset. Ryanair och dotterbolaget Lauda har tidigare sagt att man inte kommer genomföra några flygningar förrän den 1 juni vilket bidrar till Skavstas beslut.

Wizz Airs trafik är väldigt sparsam jämfört med normalt och enligt SVT så är det enbart Budapest och Bukarest som trafikeras med fyra till fem flyg i veckan från Skavsta. Det är dock få passagerare på de få avgångar som genomförs och Skavstas operativa chef Joakim Lindholm säger att allt kan komma att förändras med kort varsel enligt SVT.

Hur coronaviruset kommer att påverka Skavstas flygplats på sikt är enligt Joakim Lindholm oklart och omöjligt att säga just nu.

(Foto: TS Eriksson)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.