Norwegian säkrar 300 miljoner NOK från Norge

Två nordiska banker har hjälpt Norwegian med en garanti som innebär att lågprisflygbolaget nu kom få ta del av den norska regeringens första hjälppaket.

I förra veckan tillkännagav den norska regeringen ett hjälppaket till den norska flygindustrin och där var Norwegian särskilt i fokus. Det norska lågprisflygbolaget är i akut behov av likviditet och kan nu få hjälp från Norge med detta då man säkrat garantier för att uppfylla det egenkapitalkrav som Norge ställer på flygbolagen. Det är två nordiska banker som gått in som 10 procent av säkerheten för Norwegians kapital vilket är det som behövs för att Norge ska börja betala ut pengar.

Som det ser ut nu kommer Norwegian kunna ta del av det första steget i Norges hjälppaket vilket innebär att man omedelbart får kreditfaciliteter på 300 miljoner norska kronor. Utöver detta kan Norwegian också kunna få möjlighet att få 1,2 miljarder norska kronor från staten.

Just nu är nästan hela Norwegians flygplansflotta parkerad på marken tillsvidare och man flyger enbart inrikes i Norge och Sverige samt mellan de nordiska huvudstäderna. Det kraftigt minskade trafikprogrammet som nu råder kommer att gälla tills vidare.

(Foto: Adam Moreira)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.