Mindre flygplan har nödlandat

Ett mindre flygplan av typen Tecnam P2002 har nödlandat på en åker i närheten av Ljungbyheds flygplats. Det är oklart vad som orsakat nödlandningen, men Flygräddningen i Göteborg ska ha varit i kontakt med piloten efter att denne landat.

Ett flygplan av typen Tecnam P2002 tillhörande Greybird Pilot Academy har nödlandat på en åker i närheten av Ljungbyheds flygplats i Skåne. Enligt uppger ska det ha funnits en person ombord och denne ska ha klarat sig.

Flygplanet hade lyft från Ljungbyheds flygplats strax före klockan 09.00 på torsdagsmorgonen och sedan genomfört en flygning upp till Halmstad och sedan ner mot Malmö. När flygplanet närmade sig Ljungbyheds flygplats igen så ska propellern stannat och det varit fel på bränslemätaren. Klockan 10.30 fick Räddningstjänsten in ett larm om nödlandningen.

En Cirrus tillhörande TFHS som är baserade på Ljungbyheds flygplats har cirklat ovanför olycksplatsen under en tid.

(Foto: Peter Wemmert/Kameratrollet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.