Boeing stoppar produktionen av flygplan i Seattle

Efter att en anställd gått bort i coronaviruset så väljer Boeing nu att stoppa tillverkningen av flygplan på sina anläggningar i Seattle.

Med start idag, den 25 mars, har Boeing valt att stoppa sin produktion av flygplan på sina anläggningar kring Seattle i USA för 14 dagar framåt. Detta sedan en Boeing-anställd dött till följd av COVID-19. Under den 14 dagar långa nedstängningen av anläggningarna kommer de att saneras och rengöras.

När Boeing väl påbörjar sin produktion igen så kommer det att vara rigorösa kriterier som ska uppfyllas för att anställda ska kunna arbeta. Detta för att förhindra att coronaviruset sprider sig från en medarbetare till en annan.

Boeing uppmanar sedan tidigare alla sina anställda som kan jobba hemifrån att göra det och de anställda som nu kommer att gå hemma i två veckor och inte kan arbeta hemifrån då de bygger flygplan kommer att få full betald ledighet.

Även Airbus har stoppat sin produktion av flygplan under en kort period för att säkerställa hygienrutiner men enligt Simple Flying har en del av produktionen nu återupptagits igen. Kanadensiska Bombardier har också stoppat sin produktion av Dash 8 Q400 samt Series 400 Twin Otter-flygplan på grund av att flygbolagens rörelser minskat kraftigt.

(Foto: Maurice King)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.