Trollhättan håller öppet trots att BRA stoppar trafik

Trots att Trollhättan Vänersborgs flygplats från och med måndag tillfälligt blir av med sin reguljära trafik så kommer flygplatsen fortsatt att hålla öppen för samhällsviktiga funktioner som ambulansflyg och Försvarsmakten.

BRA har beslutat stoppa flygtrafiken på 12 av 18 flyglinjer från och med idag måndag på grund av COVID-19. Detta drabbar Trollhättan Vänersborgs flygplats som blir utan reguljär flygtrafik, men flygplatsen kommer fortsatt att vara öppen.

”Våra livsviktiga funktioner för exempelvis ambulansflyg, brandflyg och Försvaret, påverkas inte av att linjetrafiken till Stockholm tillfälligt ligger nere på grund av Coronasmittan”, säger Anna Råhnängen som är flygplatschef på Trollhättan Vänersborgs flygplats.

Att stora delar av Sverige stänger ner, betyder inte att Trollhättan Vänersborgs flygplats gör det. Förutom ambulansflyg och brandflyg är Trollhättan Vänersborgs flygplats också ibland reservflygplats för Försvarsmakten F7 i Såtenäs. Även flyg till Landvetters flygplats utanför Göteborg kan landa i Trollhättan Vänersborg vid exempelvis dåligt väder. Även för Polisens helikoptrar är det väsentligt att ha tillgång till flygplatsen.

Flygplatsstyrelsens ordförande Paul Åkerlund understryker att flygplatsen har god ekonomi som ger bolaget förutsättningar att klara en tillfällig nedgång.

”Trots att linjetrafiken tar en paus ska vi kunna upprätthålla våra samhällsnyttiga funktioner”.

(Foto: Felix Goetting)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.