Storbritannien funderar på att köpa flygbolag

Då det knappt är någon som flyger just nu på grund av COVID-19 så överväger Storbritannien att köpa andelar i British Airways och andra flygbolag baserade i Storbritannien för att stötta dem.

Enligt Financial Times så planerar den brittiska regeringen för att köpa andelar i British Airways och andra brittiska flygbolag. Detta för att tillföra kapital till flygbolagen som just nu befinner sig i kris på grund av coronaviruset.

Om det blir något av planerna som Storbritannien nu har så kommer miljarder brittiska pund att användas för att köpa delar i flygbolag och dessa kommer senare att säljas tillbaka till privata investerare. Förslagsvis när COVID-19 har upphört med att påverka flygbolagen allt för mycket.

En av källorna som Financial Times pratat med säger att planerna på att köpa delar av brittiska flygbolag är ett sätt att föra in mer kapital i flygbolag som sedan tidigare har stora lån. Med de nödlån som nu finns tillgängliga riskerar flera flygbolag att hamna i problem med att kunna betala av alla lån som de senare kommer att sitta på.

easyJet, som leds av den svenske VD John Lundgren, har lämnat ett uttalande där man säger att flygbolaget fullt stödjer och välkomnar den brittiska regeringens vilja att stötta flygbolag under dessa oförutsägbara tider. British Airways ägare, IAG, har valt att inte kommentera uppgifterna enligt Financial Times.

(Foto: Alf van Beem)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.