Kinesiska flygbolag flyger hjälpmaterial till Europa

COVID-19 breder ut sig över Europa och i Kina där coronaviruset ser ut att ha lugnat ner sig så lastas nu flygplan hos kinesiska flygbolag med hjälpmaterial till Europa för att kunna hjälpa till med att tackla viruset.

I förra veckan tog Belgien, Spanien, Tjeckien och Nederländerna emot flygplan från kinesiska flygbolag med hjälpmaterial för att bättre kunna tackla coronavirusets utbredning i Europa. Bland det som fanns ombord på flygplanen var bland annat ansiktsmasker, handskar och handsprit från Kina.

För Tjeckiens del har China Eastern Airlines genomfört minst tre flygningar med sjukvårdsmaterial från Xian i Kina till Prag med Airbus A330 och Boeing 777-flygplan. I Nederländerna har också China Eastern Airlines, som är allianskollega med KLM, levererat hjälpmedel något som KLM är tacksamma för då det nederländska flygbolaget för två månader sedan gjorde en liknande gest till Kina.

Även Antonov An-124-flygplan har satts in i kampen mot coronaviruset. Under den gångna helgen flögs en An-124 till tjeckiska Pardubice med material som kommit från Shenzhen i Kina. Antonov-flygplanet innehöll 106 ton sjukvårdsmaterial som respiratorer och skyddsdräkter.

I Sverige har det även kommit en hjälpflygning från Hong Kong med 1,5 ton desinfektionsmedel genom Svenskt Industriflyg. Flygningen genomfördes då flygplanet, en Dassault Falcon 7X, ursprungligen skulle genomfört en tomflygning tillbaka till Sverige från Asien.

(Foto: Triple Tree)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.