Belgrads flygplats stängd – Air Serbia slutar flyga

Serbien beslutade under torsdagen att stänga landets största flygplats utanför huvudstaden Belgrad på obestämd tid vilket innebär att Air Serbia stoppat alla sina flygningar.

För att försöka stoppa en spridning av coronaviruset i Serbien har landet under torsdagen i förra veckan beslutat att stänga landets största flygplats utanför Belgrad. Sedan tidigare har även Kosovo genomfört en liknande åtgärd när man stängt Pristinas flygplats och Serbien har också stängt flygplatserna i Kraljevo och Nis.

Beslutat att stoppa all flygtrafik till och från Belgrad innebär också att landets statsägda flygbolag Air Serbia inte kan genomföra några flygningar och därför är de samtliga flygningar nu stoppade på obestämd tid, men åtminstone en månad.

Även Wizz Air påverkas av stängningen av Belgrads flygplats då man har en bas i den serbiska huvudstaden. De två Airbus-flygplan som är baserade i Belgrad står nu fast på marken och kan inte genomföra några flygningar.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.