Norwegian positiva till norskt flygstöd

Den norska regeringen har beslutat om ett stödpaket till den norska flygbranschen på totalt sex miljarder norska kronor där hälften är avsett för Norwegian, något lågprisflygbolaget är positiva till.

Norge har beslutat att stödja den norska flygbranschen på grund av COVID-19 och totalt kommer sex miljarder norska kronor att föras till flygbranschen genom statliga lånegarantier. Av de sex miljarderna så är tre miljarder riktade till Norwegian och 1,5 miljarder till SAS. Resterande pengar kommer bland annat Wideröe att få ta del av.

Norwegians koncernchef Jacob Schram är positiv till den norska regeringens beslut.

”Vi tycker att det är mycket positivt att norska myndigheter nu kommer med ett åtgärdspaket för flyget som är en bransch som har drabbats mycket hårt av coronakrisen över hela världen. Vi har varit tydliga med att vi behöver likviditet och är tacksamma för att vi nu har fått ett sådant erbjudande. Det här är avgörande för att kunna säkerställa luftfart, kritisk infrastruktur och tiotusentals jobb”.

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.