Säkerhetspersonal på Arlanda varslas

Vaktbolaget Avarn som sköter en del av säkerheten på Sveriges största flygplats Stockholm Arlanda varslar anställda på flygplatsen på grund av COVID-19.

För vaktbolaget Avarn som ansvarar för en del av säkerheten på Stockholm Arlanda Airport räcker inte korttidspermitteringar till för att ta sig igenom coronavirusets påverkan på flygbranschen. Därför har bolaget varslat en del av sina anställda på Arlanda, oklart hur många.

”Jag kan bekräfta att vi tyvärr tvingas varsla över hundra medarbetare tjänstgörande vid säkerhetskontrollerna på Arlanda flygplats. Utöver detta kommer vi även använda oss av den nyligen beslutade möjligheten till korttidspermitteringen”, säger Avarns VD David Larsson enligt Aftonbladet.

Avarns VD David Larsson beklagar att man behöver varsla anställda och genomföra dessa drastiska åtgärder. Enligt Larsson har man dock inget val då beslutet är fattat utifrån den lavinartade nedgången i flygtrafik.

(Foto: Jnpet)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.