Norge öppnar för samarbete mellan SAS och Norwegian

Den norska regeringen tar nu tillfälligt bort regler kring konkurrens och öppnar för att SAS och Norwegian ska kunna samarbeta under COVID-19 för att garanterna viktig infrastruktur i Norge.

Flygbranschen är i kris och i Norge tar man från och med nu och under tre månader framåt bort regler rörande konkurrens som innebär att SAS och Norwegian ska kunna samarbeta. Syftet med beslutet är att garantera transport av varor och människor och skulle kunna innebära att SAS och Norwegian delar upp norska linjer mellan sig för att undvika konkurrens.

”Vi gör detta för att säkra transporter i luften, på land och på havet på det bästa möjliga försvarbara sättet under pandemin”, säger Norges handels- och industriminister Iselin Nybö, om beslutet.

I nuläget har både SAS och Norwegian stoppat majoriteten av sina norska inrikeslinjer och även utrikeslinjer från Norge. Samtidigt har de båda flygbolagen också bestämt sig för att permittera omkring 90 procent av sina anställda för att minska sina kostnader.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.