Lufthansa stänger ner – 700 av 760 flygplan på marken

Lufthansa Group kommer under den kommande veckan att sätta 90 procent av sin flygplansflotta på marken och endast genomföra ett fåtal flygningar med fokus på att få hem resenärer.

Lufthansa Group kommer att parkera 700 av 763 flygplan på marken på grund av den kraftigt minskade efterfrågan på flygresor. Redan nu har tre flygbolag inom Lufthansa Group kommit med besked att de helt stoppar sina flygningar. Det är dels Austrian Airlines och Brussels Airlines, men även Air Dolomiti som genomförde sin sista flygning under överskådlig framtid den 18 mars.

Även Lufthansa berörs kraftigt av COVID-19 och har stoppat alla långlinjeflygningar från München och det är enbart flygningar som utförs av Lufthansa CityLine som nu flyger från München. Samtidigt har Lufthansa-bolaget Swiss i nuläget inga planer på att stoppa sin trafik helt, dock flyger Swiss bara ett fåtal linjer inom Europa och endast tre långlinjeflygningar i veckan, till New York.

De dryga 60 flygplan som fortsätter att flyga inom Lufthansa Group ska användas för att undvika att försörjningskedjan till Tyskland och Europa stoppas. Detta innebär bland annat att Lufthansa har samtliga av sina fraktflygplan fortsatt i luften. Samtidigt kommer Lufthansa att genomföra ett flertal flygningar för att hämta hem resenärer som inte befinner sig hemma.

(Foto: Lufthansa Group)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.