Delta Air Lines kan ställa 600 flygplan på marken

Delta Air Lines som är ett av de tre största flygbolagen i USA har nu sagt att man planerar för att parkera upp till 600 flygplan på marken som en konsekvens av COVID-19 när man minskar sin verksamhet med 70 procent.

Delta Air Lines flygplansflotta består av 859 flygplan och på grund av COVID-19 kan 600 flygplan i bolagets flotta komma att parkeras i ett försök att minska flygbolagets kostnader. I mars beräknas intäkterna vara 2 miljarder dollar lägre än förra året och i april förväntas en ännu större minskning och därför minskar Delta sin verksamhet med 70 procent. Samtidigt ska den internationella kapaciteten minskas med 80 procent under de kommande två månaderna.

Beslutet att ställa 600 flygplan på marken inkluderar troligen delar av Delta Connections flygplan också och är dubbelt så många som Delta Air Lines tidigare planerade att parkera under en längre tid på grund av COVID-19.

I ett försök att spara pengar så kommer Delta även att skjuta nya flygplansleveranser på framtiden och detta kommer påverka Airbus A321neo och Airbus A220-flygplan som skulle levererats till Delta i år. Samtidigt kommer äldre flygplan som MD-88, MD-90 och Boeing 767 att tas ur drift tidigare än planerat.

(Foto: formulanone)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.