BRA bantar trafiken – endast sex linjer kvar

På grund av COVID-19 så bantar BRA sitt linjenät kraftigt i ett försök att klara sig ur krisen som flygbolaget nu befinner sig, precis som många andra. Kvar i linjenätet blir sex linjer medan övriga pausas med start på måndag.

BRA väljer nu att minska sin trafik kraftigt till att endast flyga på sex linjer med start på måndag den 23 mars enligt ett pressmeddelande. Detta i ett försök att få flygbolaget att komma levande ur COVID-19 som har lamslagit den svenska inrikestrafiken där BRA har sin huvudsakliga verksamhet.

Rent ekonomiskt för BRA, som är ett privatägt, helsvenskt och ej börsnoterat bolag är läget mycket, mycket ansträngt men fortsatt stabilt.

”Svenska regeringens till synes generösa stödpaket att ställa upp som garant för nya och dyra lån är på inget sätt tillräckligt för flygbolagen och för BRA. Det vi behöver är kostnadsminskningar och finansiellt stöd som gör att vi och inrikesflyget överlever krisen”, säger BRAs VD Geir Stormorken.

De sex året runt linjer som BRA kommer att trafikera från och med måndag utgår alla från Stockholm Bromma och går till Göteborg, Malmö, Umeå, Visby, Östersund och Ängelholm/Helsingborg. Samtliga linjer avses att flygas med en avgång per dag. BRAs säsongslinjer till Sälen från Stockholm Bromma, Ängelholm Helsingborg och Malmö kommer också att fortsätta trafikeras säsongen ut vilket är trafik fram till vecka 15. Detsamma gäller för Göteborg-Östersund.

Beslutet från BRA att pausa sin trafik på 12 av 18 inrikes året runt linjer innebär att flygplatserna i Halmstad, Trollhättan och Kristianstad blir helt utan trafik och flygplatserna i Ronneby, Växjö, Kalmar, Sundsvall och Örnsköldsvik förlorar en stor del av sin trafik. Med UDs avrådan från att resa utomlands har BRA skjutit lanseringen av sina utrikeslinjer på framtiden och stoppat de man redan trafikerar.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.