USAs flygbolag behöver 50 miljarder dollar i stöd

Flygbolag i USA begär nu hjälp från den amerikanska staten om ekonomisk hjälp för att överleva COVID-19 och det handlar om ett ekonomiskt stöd på 50 miljarder dollar.

Måndagens börsras i USA drog ner värdet på de tre största flygbolagen i USA, American, Delta och United, med så mycket som 20 procent. Krisen i flygbranschen börjar sig nu göra allt mer tydlig även i USA och de amerikanska flygbolagen begär nu hjälp från den amerikanska staten.

Organisationen Airlines for America har begärt hjälp från USA och då rör det sig om ett ekonomiskt stöd på 50 miljarder dollar för att flygbolagen ska överleva coronavirusets spridning. Om USA väljer att godkänna begäran på 50 miljarder dollar så är det betydligt mer än det stöd på tio miljarder dollar i lånegarantier och fem miljarder dollar i bidrag som amerikanska flygbolag fick efter den 11 september 2001.

Airlines for America består bland annat av de sex största flygbolagen i USA, Delta, American, United, Southwest, Alaska Airlines och JetBlue.

(Foto: Aero Icarus)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.