Trump – Boeing kommer att överleva COVID-19

När coronaviruset fortsätter att sprida sig världen över och in över USA så har landets president Donald Trump sagt att han inte kommer tillåta att Boeing försätts i konkurs. USA kommer alltså bistå med stöd som krävs för att Boeing ska överleva den tuffaste tiden någonsin för flygbranschen.

USAs president Donald Trump kommer inte tillåta att Boeing försvinner på grund av COVID-19 och USA kommer därför bistå Boeing med det ekonomiska stöd som krävs för att hålla igång den amerikanska flygplanstillverkaren och undvika en konkurs.

President Trump noterar att Boeing redan innan har haft det tufft med problemen kring Boeing 737 MAX och understryker att när det går dåligt för flygbolagen går det dåligt för Boeing och därför kommer man att hjälpa Boeing i detta läget som nu råder.

Samtidigt som USAs flygbolag begärt 50 miljarder dollar i ekonomisk hjälp och de amerikanska flygplatserna 10 miljarder dollar så har Boeing skickat en förfrågan om att få 60 miljarder dollar i ekonomiskt stöd till den amerikanska staten.

(Foto: Boeing)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.