Start- och landningsbanor blir parkeringsplatser på Kastrup

På grund av COVID-19 har Köpenhamns flygplats Kastrup beslutat sig för att stänga två av tre start- och landningsbanor som istället ska användas till uppställningsplatser för överblivna flygplan.

Ett stort antal flygplan, i storleksordningen ett högt tvåsiffrigt tal, kommer eller står redan på Köpenhamns flygplats Kastrup i väntan på att få flyga igen, men det stora antalet flygplan som nu står på den danska storflygplatsen på grund av COVID-19 skapar platsbrist.

Därför har Kastrup bestämt sig för att stänga två av tre landningsbanor för att använda dessa för uppställningsplatser för flygplan. Det är dels tvärbanan, 12-30 men också bana 04L-22R som kommer att stängas fram till att flygbolagen återgått till någorlunda normal flygning. Fram tills dess är det enbart bana 04R-22L som används för starter och landningar.

COVID-19 har inneburit att aktievärdet på Köpenhamns flygplats minskat med 30 procent, och under de första tio dagarna i mars har antalet passagerare minskat med 70 procent jämfört med samma period 2019.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.