Ryanair kan ställa hela flottan på marken

Under de kommande sju till tio dagarna kommer Ryanair att ställa majoriteten av sin flygplansflotta på marken och lågprisflygbolaget utesluter inte att hela flygplansflottan kan komma att ställas på marken.

Spridningen av COVID-19 och länders reserestriktioner har påverkat Ryanairs flygprogram kraftigt negativt. Det irländska lågprisflygbolaget kommer under de kommande sju till tio dagarna att ställa majoriteten av bolagets 465 flygplan på marken. Ryanair förväntar sig att minska sin kapacitet med upp till 80 procent under april och maj enligt RTE.

Ryanair kommer även att kraftiga reducera både arbetstid och löneutbetalningar den närmsta tiden och man utesluter heller inte att hela flygplansflottan kan komma att ställas på marken då det i det närmaste inte finns någon efterfrågan på flygresor.

Precis som många andra flygbolag väljer Ryanair att tillfälligt stoppa nyanställningar, ställa överflödiga flygplan på marken och stoppa alla icke-nödvändiga utgifter. Enligt ett uttalande från Ryanair den 16 mars har bolaget en stark likviditet på över fyra miljarder euro.

(Foto: Michal Osmenda)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.