Nu stänger Norge nio flygplatser

Norge har precis som Danmark valt att stänga sina gränser och från och med idag onsdag så stänger den norska flygplatsoperatören Avinor även nio flygplatser helt.

COVID-19s påverkan på flygbranschen saknar motstycke och är brutal. I Norge får spridningen av viruset nu konsekvenser för landets flygplatser som drivs av Avinor. Från och med idag, den 18 mars, kommer Avinor att stänga ner nio flygplatser tillsvidare. Detta för att flygplatsoperatören vill säkra upp att man har möjlighet att överföra medarbetare och utrustning till andra flygplatser vid behov.

De flygplatser som nu stängs är samtliga kortbaneflygplatser, och det är flygplatserna i Vardö, Sörkjosen, Stokmarknes, Svolvaer, Mo i Rana, Förde och Sandane som stängs. Den norska inrikestrafiken har kraftigt påverkats av COVID-19 och SAS har beslutat att nästan stoppa samtliga sina flygningar, vilket även Norwegian avser att göra.

Wideröe har också dragit ner på sina flygningar kraftigt och ställt in 1 500 flygningar. Wideröes VD Stein Nilsen sade till norska E24 i söndags att man nu går ner från 420 till 210 avgångar om dagen på grund av COVID-19. Det norska regionalflygbolaget kommer även att tillfälligt permittera minst 1 000 anställda.

(Foto: Algkalv)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.