Norwegian ställer in 85 procent av sina flygningar

På grund av minskad efterfrågan och reserestriktioner över hela världen till följd av COVID-19, kommer Norwegian öka antalet inställda flygningar till 85 procent av bolagets flygningar och permittera nästan samtliga anställda.

”Luftfarten står nu inför en extraordinär kris där även vi på Norwegian måste parkera de allra flesta flygplan på marken och permittera en stor andel av våra kollegor. De här åtgärderna räcker dessvärre inte. I den här helt kritiska situation som vi befinner oss i är det därför mycket positivt att norska myndigheter har meddelat att de kommer att göra det som krävs för att bibehålla norsk luftfart så att viktig infrastruktur och tiotusentals arbetstillfällen upprätthålls”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram. 

Norwegian har redan varit tvungna att ställa in ett stort antal flygningar. Det viktigaste den här veckan är att upprätthålla så många planerade flygningar som möjligt för att få hem våra kunder skriver bolaget i ett pressmeddelande. Kunder som berörs av ändrade flyg och inställda avgångar kommer att bli kontaktade av Norwegian via SMS eller e-post. Norwegian kommer även vara behjälplig i samarbete med myndigheter för att sätta upp extra flygningar om det behövs.

”Vi förstår att den här extraordinära situationen är besvärlig för våra kunder. Jag vill försäkra er alla om att vi arbetar dygnet runt och gör allt vi kan för att hjälpa berörda passagerare på bästa möjliga sätt”, fortsätter Jacob Schram.

Till följd av att de flesta av bolagets flygplan nu parkeras på marken, måste Norwegian temporärt permittera över 7 300 medarbetare. Permitteringsreglerna varierar från land till land och Norwegian är redan i konstruktiva samtal med representanter för fackföreningar och andra anställda i alla länder där bolaget har verksamhet.

”Det är verkligen med tungt hjärta som vi tillfälligt måste permittera över 7 300 medarbetare men vi har tyvärr inget val. Jag vill dock understryka att det här är temporärt eftersom när världen återgår till det normala är målet naturligtvis att de ska komma tillbaka”, avslutar Jacob Schram.

Kapacitetsminskningen som innebär att 85 procent av Norwegians flygningar ställs in gäller till och med minst den 17 april men kommer löpande att justeras beroende på ändrade reserestriktioner och beroende på efterfrågan. Från och med 21 mars kommer bolaget primärt att flyga inrikes i Norge och mellan de nordiska huvudstäderna med minskad kapacitet. Vissa flygningar inom Europa kommer att trafikeras. Alla interkontinentala flygningar ställs in förutom linjerna från Skandinavien till Bangkok och Krabi i Thailand som trafikeras fram till slutet på mars.

Detaljerad reducerad tidtabell – med start 25 mars

Sverige:

 • Stockholm – Kiruna: 4 avgångar i veckan
 • Stockholm – Luleå/Umeå: 2 avgångar i veckan
 • Stockholm – Helsingfors: 2 dagliga avgångar
 • Stockholm – Köpenhamn: 2 dagliga avgångar
 • Stockholm – Oslo: 2 dagliga avgångar

Norge:

 • Oslo -Bergen/Stavanger/Trondheim: 4 dagliga avgångar
 • Oslo – Ålesund/Bodø/Evenes/Tromsø: 2 dagliga avgångar
 • Oslo -Alta/Kirkenes: 1 daglig avgång
 • OSL – Haugesund/Kristiansand/Molde: 1 dagliga avgång
 • Oslo – Svalbard: 3 avgångar i veckan
 • Oslo -Stockholm/Köpenhamn: 2 dagliga avgångar
 • Oslo – Helsingfors: 4 avgångar i veckan
 • Stavanger – Bergen: 1 daglig avgång
 • Bergen – Trondheim: 1 daglig avgång   

Finland:

 • Helsingfors – Kittilä: 6 avgångar i veckan
 • Helsingfors- Oulu: 1 daglig avgång
 • Helsingfors- Rovaniemi: 1 daglig avgång
 • Helsingfors – Oslo: 4 avgångar i veckan

Danmark:

 • Köpenhamn – Oslo: 2 dagliga avgångar

(Foto: Norwegian)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.