IAG skär ner på kapaciteten – 75 procent försvinner

Nästan alla flyglinjer hos IAG berörs negativt av COVID-19 och därför kommer den stora flygbolagskoncernen att minska sin kapacitet med 75 procent i april och maj jämfört med samma period under 2019.

IAG, International Airlines Group, som är en av de fyra stora flygbolagsgruppen i Europa väljer nu att minska sin kapacitet i april och maj med 75 procent jämfört med samma månader 2019 på grund av COVID-19. IAG har sedan tidigare stoppat flygningar till Kina, minskat kapaciteten på asiatiska flyglinjer, ställt in alla flygningar till och från Italien samt gjort många andra mindre ändringar på sitt linjenät.

IAG gör allt för att minska sina kostnader och öka sitt kassaflöde. Detta gör man bland annat genom att stoppa nyanställningar, skära ner på icke nödvändiga IT-kostnader, ställa överflödiga flygplan på marken och införandet av att frivilligt gå på ledighet för koncernens anställda. Dessutom stoppar man tillfälligt anställdas kontrakt och minskar på arbetstiden.

Trots den mycket kärva situationen som uppger IAG i ett pressmeddelande att man har en god likviditet som totalt uppgår till 9,3 miljarder euro, men med en i princip obefintlig efterfrågan på flygresor så återstår att se hur länge pengarna kommer att räcka. IAGs VD Willie Walsh förväntar sig en svag efterfrågan på flygresor fram till långt in i den kommande sommaren.

IAG består av flygbolagen Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling, LEVEL och Level Europe.

(Foto: Anna Zvereva)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.