Airbus stoppar tillverkningen i Frankrike och Spanien

Från och med idag har Airbus stoppat sin tillverkning av flygplan på sina anläggningar i Frankrike och Spanien. Till en början kommer stoppet att vara under fyra dagar för att Airbus ska kunna stärka sina hälso- och säkerhetsrutiner.

Airbus stoppar nu och fyra dagar framåt sin produktion av flygplan vid sina anläggningar i Frankrike och Spanien på grund av COVID-19. Den främsta anledningen till att stoppa sin verksamhet beror på att man vill stärka sina hälso- och säkerhetsrutiner. Det finns även uppgifter som säger att Airbus kan söka statsstöd om coronavirusets utveckling kommer att pågå under en längre tid.

Den europeiska flygplanstillverkaren planerar även att så många anställda som möjligt ska jobba hemifrån, något som kan bli knepigt för en flygplanstillverkare.

Det är många flygbolag världen över som tillfälligt vill stoppa sina leveranser av flygplan på grund av den lavinartade minskade efterfrågan på flygresor som nu gäller över stora delar världen. Detta påverkar världens flygplanstillverkare negativt och kan samtidigt innebära ett tillfälligt naturligt stopp av tillverkningen av flygplan.

(Foto: Nicolas Halftermeyer)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.