Air Leap stoppar flyg på Karlstad-Stockholm

På grund utav effekten av COVID-19 och de globala reseåtgärder som vidtagits för att begränsa spridningen av coronaviruset, har efterfrågan på flygresor dramatiskt minskat och detta tvingar Air Leap att göra en paus på flyglinjen Karlstad – Stockholm med start idag tisdag den 17 mars.

Den senaste veckorna har Air Leap sett en kraftigt minskad efterfrågan på flygresor mellan Karlstad och Stockholm Arlanda. Air Leap kommer därför att tvingas göra en paus på flyglinjen från den 17 mars till den 10 maj på grund utav den minskade efterfrågan på flygresor.

”Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt på Air Leap. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen”, säger Air Leaps VD Jon Melkersson.

Resenärer som är inbokade efter den 17 mars på Karlstad-Stockholm kommer att kontaktas av Air Leaps Support för ombokning. Biljetter som inte kommer att kunna utnyttjas kommer att återbetalas. 

”Det är så klart otroligt tråkigt för Karlstadsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är att detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen”, säger Hans Wennerholm, VD Karlstad Airport.

Sedan tidigare har Air Leap även stoppat sina flygningar mellan Jönköping och Stockholm på grund av COVID-19. Trafiken på den sträckan ska enligt Air Leap i nuläget komma igång igen den 26 juni.

(Foto: Karlstad Airport)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.