Air France-KLM: Kapacitetsminskning på 70-90 procent

Air France-KLM vidtar drastiska åtgärder precis som många andra europeiska flygbolag och kommer de närmsta dagarna att minska koncernens kapacitet med mellan 70 och 90 procent på grund av COVID-19.

Air France-KLM följer nu flera flygbolags beslut i Europa att nästintill stoppa all sin verksamhet. Under de kommande dagarna kommer Air France-KLM att minska sin kapacitet mätt i, ASK (Available Seat Kilometers) med 70 till 90 procent. Just nu planerar flygbolagskoncernen för att kapacitetsminskningarna kommer att vara gällande under två månader.

Kapacitetsminskningen innebär även att Air France sätter alla sin Airbus A380 på marken och KLM väljer att tillfälligt sluta flyga med sina Boeing 747. Air France-KLM har även identifierat möjligheter till att spara pengar vilket kommer att generera 200 miljoner euro under 2020. Den 12 mars hade koncernen mer än 6 miljarder euro i sin kassa.

Air France-KLM skriver i ett pressmeddelande att man välkomnar de uttalande från både den franska och nederländska staten som sagt att man kollar över alla möjligheter som finns för att stödja flygbolagskoncernen.

(Foto: KLM)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.