Nu stänger Norge sina flygplatser

Idag, måndag, klockan 08.00 stänger Norge sina flygplatser för utländska medborgare i ett försök att stoppa spridningen av coronaviruset.

Från och med måndag den 16 mars klockan 08.00 stänger Norge alla sina flygplatser och hamnar för utländska och avredande medborgare tillfälligt. De norska flygplatserna kommer framöver endast att vara öppna för norska medborgare som reser till Norge.

Stoppet för många resenärer på norska flygplatser gör att situationen för SAS och Norwegian blir allt mer kritisk och SAS har från idag valt att nästan stoppa samtliga av bolagets flygningar på grund av COVID-19. Norwegian å sin sida har under förra veckan sagt att man ställer in 4 000 flygningar och permitterar 50 procent av sina anställda under en tid.

Sedan tidigare har bland annat Danmark och Polen valt att stänga sina gränser för inresande till landet som inte är medborgare i det aktuella landet, eller har icke-giltiga skäl för att resa in. Stoppet i Polen har i princip tvingat LOT Polish Airlines att tillfälligt stoppa all sin verksamhet.

(Foto: Avinor Oslo lufthavn/Espen Solli)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.