Iran Air stoppar till Europa

Iran Air har stoppat alla sina flygningar till Europa då man menar att de europeiska länderna tvingat flygbolaget till detta på oklara grunder. I Sverige stoppades Iran Air att flyga på grund av COVID-19 utbrottet i Iran.

Iran Air har stoppat alla sina flygningar till Europa utan ge någon särskild anledning till detta mer än att Europa tvingats flygbolaget till stoppet. I Sverige drog Transportstyrelsen in bolagets trafiktillstånd på grund av utbredningen av COVID-19 i Iran och detsamma gäller övriga Europa.

Senare har dock ett pressmeddelande från Association of Iranian Airlines sagt att man menar att de förbud för Iran Air som nu gäller i Europa inte beror på coronaviruset utan att det beror på konflikten mellan Iran och USA.

I februari ska Iran Air ha ”valt” att flytta två Airbus A330-200 och en A321 från bolagets europeiska linjer då EASA ifrågasatt statusen på mjukvaran i flygplanen. Därför har Iran Air den senaste tiden flugit med äldre Airbus A300 och A310-flygplan till Europa.

Fram tills att Iran Air stoppade sina flygningar till Europa flög man från Teheran till Amsterdam, Köln, Frankfurt, Göteborg, Hamburg, London Heathrow, Milano Malpensa, Paris Charles de Gaulle, Stockholm och Wien.

Nyligen har dock Iran Air beslutat att börja flyga till Europa igen enligt Bloomberg då flygbolaget varit i kontakt med en icke-namngiven europeisk myndighet. Vilka flyglinjer som ska återupptas är oklart.

(Foto: Juergen Lehle)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.