Icelandair fortsätter flyga till USA – även Lufthansa

Trots att Island är en del av Schengen-området så fortsätter Icelandair att flyga till USA, dock med begränsningar, och samtidigt har Lufthansa beslutat att fortsätta flyga till USA trots gränsstängningen.

Icelandair kommer fortsatt att flyga till New York, Chicago, Seattle och Washington DC medan man ställt in flygningar till Boston, Denver, Minneapolis och Orlando under en än så länge kortare period. Icelandair har inga problem med att flyga till USA så länge som varken besättningar eller passagerare ombord har några bekymmer med att uppfylla inresekraven som USA nu har.

Även Lufthansa har beslutat sig för att fortsätta flyga till USA trots inreseförbudet från Schengen-området. När nu förbudet sätts i bruk så kommer hela Lufthansa Group att konsolidera sina flygningar för att inte flyga med allt för tomma flygplan. Från den 14 mars kommer Lufthansa Group fortsätta flyga från Frankfurt till Chicago och Newark, från Zürich till Chicago och Newark, från Wien till Chicago och från Bryssel till Washington DC.

När passagerarna väl kommit till USA kommer Lufthansa-partnern United Airlines att se till så att man kommer dit man har bokat sin resa. De passagerare som kan komma att resa med Lufthansa Group på flygningar till USA under de åtminstone kommande 30 dagarna är amerikanska medborgare och permanent bosatta i USA.

(Foto: Flo Weiss)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.