Flygbolagen ställer in

Air Baltic följer LOTs exempel och stoppar tillfälligt sin verksamhet och från USA kommer det besked om att American Airlines nästintill ställer hela sin wideobdyflotta på marken. Samtidigt har KLM beslutat att stoppa upp till 40 procent av sina flygningar.

Nyheterna om att världens flygbolag drar ner på sina verksamheter och ställer in, haglar in och nu står det klart att även Air Baltic helt stoppar sin verksamhet på grund av COVID-19. Från den 17 mars kommer Air Baltic inte att genomföra några reguljära flygningar fram till mitten av april, detta efter att Lettland stoppat allt internationellt resande till och från landet.

Bland de stora flygbolagen i Europa är det senaste att KLM beslutat att stoppa 30-40 procent av sina flygningar för att undvika en finansiell katastrof. Nederländerna har nyligen beslutat att förbjuda flygningar till landet från Kina, Hong Kong, Iran, Italien och Sydkorea, länder som KLM trafikerar undantaget Iran. Samtidigt varnar KLMs VD Pieter Elbers att upp till 2 000 jobb kan försvinna på KLM som en följd av coronaviruset.

I USA börjar effekterna av COVID-19 att märkas hos flygbolagen. American Airlines har beslutat att sätta nästintill hela sin widebodyflotta på marken då man skär ner på sin internationella kapacitet med 75 procent från den 16 mars. Beslutet innebär att man endast kommer att flyga från Dallas och Miami till Europa och då till London. Samtidigt stoppar American alla sina flygningar till Asien med undantag för en linje till Tokyo som fortsatt ska flygas med tre avgångar i veckan. Även bolagets övriga långlinjenät till Sydamerika och Oceanien påverkas av COVID-19. American Airlines hoppas att man kan häva de tillfälliga flygstoppen den 6 maj.

(Foto: Javier Rodríguez)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.