Finnair – 90 procent av kapaciteten försvinner

Finnair påverkas precis som andra flygbolaget kraftigt av COVID-19 och från den 1 april minskar man sin kapacitet med 90 procent och kommer endast att flyga på cirka 20 flyglinjer med ett begränsat antal avgångar per vecka.

Med start den 1 april minskar Finnair sin kapacitet med 90 procent jämfört med 2019 på grund av COVID-19. Detta innebär att bolaget endast kommer att flyga på 20 flyglinjer som är kritiska för både människor och frakt. Från den 16 mars till den 31 mars kommer Finnair att påbörja minskningen av kapaciteten och ställa in mellan 1 500 och 2 000 flygningar.

”Coronavirus-epidemin har minskat flygresande dramatiskt, men vi kommer fortsätta att upprätthålla kritiska luftförbindelser för Finland i denna exceptionella situation. Vi fortsätter att följa situationen nära och kommer addera linjer och frekvenser till trafikprogrammet när efterfrågan återkommer”, säger Finnairs VD Topi Manner som hoppas att man kan återvända till ett normalt trafikprogram så snabbt som möjligt.

Från den 1 april kommer Finnair fortsatt att flyga från Helsingfors till Kuopio, Mariehamn, Uleåborg och Rovaniemi på inrikesnätet. Dessutom blir det flygningar till Ivalo, Kittilä samt Kuusamo under påsken. Antalet utrikeslinjer som upprätthålls efter den 1 april från Helsingfors är i nuläget tio stycken och går till Amsterdam, Berlin, Bryssel, Frankfurt, London, München, Paris, Stockholm, Tokyo och Zürich. Finnair avser att även flyga till Köpenhamn, Moskva, Oslo, St Petersburg, Riga och Tallinn när reserestriktionerna på de berörda destinationerna försvinner.

(Foto: Valentin Hintikka)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.