Rom Ciampino-flygplatsen stänger – Norge kan följa efter

Den sekundära flygplatsen i Italiens huvudstad Rom Ciampino stänger från och med lördag på grund av COVID-19 och att stänga flygplatser är något som Norge också funderar på.

Italien befinner sig just nu i ett nedstängt läge på grund av den kraftiga utbredningen av COVID-19 i landet. Detta får konsekvenser för flygtrafiken i landets huvudstad då Ciampino-flygplatsen i Rom som trafikeras av Ryanair och Wizz Air stänger från och med idag lördag den 14 mars.

Att Ciampino nu stänger berör alla passagerare som skulle åkt med en reguljär flygning från flygplatsen och det är oklart när flygplatsen kan komma att öppna igen. Rom Ciampino kommer dock fortsatt vara tillgänglig för privatflyg, statsflyg och fraktflyg enligt check-in.dk.

Även på Roms andra flygplats, Fiumicino, blir det konsekvenser på grund av COVID-19. Flygplatsen som är Italiens största kommer att stänga Terminal 1 från den 17 mars. Terminal 1 är idag endast till för incheckning, säkerhetskontroll och bagageutlämning och detta kommer framöver att samlas i Terminal 3.

Samtidigt som Italien stänger flygplatser så är detta något som även Norge funderar på enligt norska NTB. Den norska flygplatsoperatören Avinor som driver 43 flygplatser i Norge uppges överväga att stänga flygplatser, men det finns inga beslut tagna och därför är det inte känt vilka flygplatser som kan komma att stängas.

(Foto: Badudoy)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.