LOT stoppar alla flygningar

LOT Polish Airlines kommer att stoppa alla sina flygningar från Polen och Ungern med start i morgon, söndag den 15 mars, och tio dagar framåt på grund av spridningen av COVID-19.

LOT Polish Airlines med baser i Warszawa och Budapest har beslutat att stoppa alla sina flygningar till och från Polen samt Ungern med start i morgon söndag den 15 mars. Orsaken är givetvis spridningen av coronaviruset och stoppet av flygningar kommer att gälla i tio dagar framöver. För Sveriges del berör detta flygningar från Stockholm och Göteborg till Warszawa.

Bakom beslutet ligger att USA stoppat inresande från stora delar av Europa vilket påverkar LOTs flygningar över Atlanten och Polen har även beslutat att införa stora restriktioner på all flygtrafik till från Polen. Detta har i princip lämnat LOT till att bara kunna göra på ett sätt, och det är att stoppa bolagets samtliga flygningar under minst tio dagar.

COVID-19 gör även att LOTs köp av det tyska flygbolaget Condor är mycket osäkert om det överhuvudtaget kommer att genomföras vilket gör framtiden för det tyska bolaget osäkert. LOTs beslut att stoppa alla sina flygningar under tio dagar får stora konsekvenser för bolagets ekonomi, men fler flygbolag i Europa kan trots detta komma att följa efter LOTs beslut.

(Foto: Pedro Aragão)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.