Kastrup förväntar sig passagerarfall på 70 procent

På specifika dagar förväntar sig Köpenhamns flygplats Kastrup att förlora 70 procent av sina passagerare jämfört med en normal resdag vilket är betydligt högre än de dryga 30 procent som man tappade för några dagar sedan.

De kommande två veckorna ska Danmark stänga ner för att försöka hindra spridningen av COVID-19 och detta kommer påverka den danska flygtrafiken. Köpenhamns flygplats Kastrup förväntar sig att på utvalda dagar kommer antalet passagerare att minska med 70 procent jämfört med 2019 och en vanlig dag.

Under de kommande 14 dagarna har flygplatsen tecknat avtal med ett flertal restauranger och butiker att hålla öppet, men att då garantera att resenärerna är på behörigt avstånd från varandra. Samtidigt säger flygplatsen att man nu gör allt för att undvika uppsägningar som en konsekvens av de kraftigt minskade passagerarsiffrorna. Detta ska bland annat lösas genom ändrade turordningsregler för flygplatsen egna medarbetare, ökad användning av arbete hemifrån i den mån det är möjligt samt användning av semester och ledighet i den mån verksamheten minskar.

Den danska inrikestrafiken drabbas även hårt av COVID-19 och under torsdag morgon var det 40 procent av de bokade resenärerna som inte dök upp till sina flygningar med SAS och Norwegian på sträckan Aalborg-Köpenhamn. DAT, Danish Air Transport kommer att minska antalet flygningar på Köpenhamn-Karup medan Köpenhamn-Bornholm kommer att flygas som tidigare. Alsie Express som flyger mellan Köpenhamn och Sønderborg har beslutat sig för att gå från fem till tre avgångar varje vardag på sträckan. SAS och Norwegian arbetar just nu med hur trafikprogrammen på den danska inrikesmarknaden ska se ut framöver.

(Foto: Johnpsolis)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.