Danmarks stänger gränserna – men svenska medborgare får ta sig hem från kastrup

Danmarks införande av gränskontroller under lördagen innebär att inga svenskar kan resa från Köpenhamns flygplats Kastrup medan den danska gränsen är stängd för de utan giltiga skäl att visats i Danmark.

Danmarks beslut att stänga sin gränser för alla som inte arbetar eller bor i Danmark innebär att inga svenska medborgare kan flyga från Köpenhamns flygplats Kastrup som är en populär flygplats att använda för resor från Sydsverige.

Beslutet att stänga Danmarks gränser påverkar däremot inte de svenska medborgare som ankommer med flygningar på Kastrups flygplats. Dessa kommer att släppas in i Danmark på villkoret att de omedelbart tar sig till Sverige från Kastrup via tåg eller bil.

Danmarks stängning av gränserna kommer troligen att påverka passagerarantalet på Köpenhamns flygplats än mer. Tidigare har Kastrup sagt att man förlorar 70 procent av sina resenärer vissa dagar på grund av COVID-19 jämfört med en vanlig dag i mars.

(Foto: calflier001)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.