Flygbranschen i möte med infrastrukturministern om COVID-19

Den svenska flygbranschen ska idag, fredag, träffa infrastrukturminister Tomas Eneroth med anledning av utveckling av COVID-19 som påverkar branschen mycket allvarligt.

Under dagen idag, fredag, kommer representanter från den svenska flygbranschen att ha ett möte med infrastrukturministern Tomas Eneroth med anledningen av utvecklingen kring COVID-19. Enligt Tomas Eneroth handlar mötet främst om att få en samlad bild av hur flygbranschen ser på utmaningarna för branschen framöver.

En punkt på dagordningen som ska tas upp på mötet är hur flyget ska kunna fortsätta om nyckelpersonal på landets flygplatser drabbas av COVID-19. Dessutom ska de kraftigt negativa ekonomiska effekter för flygbranschen diskuteras och hur det drabbar flygbolag och övriga bolag inom branschen.

”Flygbranschen upplever stora påfrestningar nu som en följd av Coronakrisen. För ett exportberoende industriland som Sverige är goda flygförbindelser och bra tillgänglighet viktigt för hela ekonomin. Därför bjuder jag in branschaktörer för att få information om hur flygets aktörer påverkas av coronaviruset”, säger Tomas Eneroth.

Ett exempel är hur landets flygplatser drabbas genom minskade luftfartsintäkter då färre människor flyger och därför förväntar sig Tomas Eneroth att det statliga stödet till kommunala och privata flygplatser kommer att tas upp på mötet.

Enligt en tidigare prognos från IATA, International Air Transport Association, beräknas Sverige förlora 24 procent av passagerarna jämfört med 2019 under helåret 2020 på grund av COVID-19.

(Foto: BRA)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.