Air Leap stoppar trafiken på Jönköping-Stockholm

Effekten av COVID-19 gör nu att Air Leap inte bara drar ner på antalet avgångar på Jönköping-Stockholm Arlanda. Från den 15 mars tvingas man nu stoppa flygtrafiken helt på linjen fram till den 26 juni på grund av en låg efterfrågan.

På grund utav effekten av COVID-19 och de globala reseåtgärder som skapats för att begränsa spridningen av coronaviruset, har efterfrågan på flygresor minskat. Detta tvingar nu Air Leap att göra en paus på flyglinjen Jönköping – Stockholm Arlanda med start på söndag den 15 mars.

”Det här är en allvarlig period för flygbranschen vilket har drabbat oss hårt på Air Leap. Vi uppmanar myndigheter att omedelbart vidta åtgärder för att minska den ekonomiska belastningen för flygbolagen samt för att skydda viktig infrastruktur och arbetstillfällen”, säger Air Leaps VD Jon Melkersson.

Den senaste veckan har Air Leap sett en minskad efterfrågan på flygresor mellan Jönköping och Arlanda och därför stoppar man nu linjen helt fram till den 26 juni. Tidigare var det planerat att Air Leap skulle halverat kapaciteten på sträckan på grund av COVID-19, men nu blir det alltså inga flygningar alls.

”Det är så klart otroligt tråkigt för Jönköpingsregionen att det minskade resandet får sådan konsekvens, men vi har förståelse för att Air Leap måste vidta dessa åtgärder. Vår förhoppning är att detta lägger sig inom en snar framtid och att vi kan återgå till normal trafik till Arlanda igen”, säger Rony Forsberg, VD Jönköping Airport.

(Foto: Bene Riobó)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.