Stopp i flygtrafiken mellan Europa och USA

USA stoppar alla flygningar från Schengen-området under de kommande 30 dagarna med start den 14 mars. Dock kommer fortsatta flygförbindelser att upprätthållas med Europa via Storbritannien som i nuläget inte omfattas av stoppet.

USAs president Donald Trump tillkännagav under natten till torsdagen, svensk tid, att USA stänger sin gräns mot Europa under 30 dagar i ett försöka att kontrollera och minska spridningen av COVID-19. Beslutet innebär att alla flygningar från Schengen-området stoppas från den 14 mars då stängningen av gränsen börjar gälla.

Alla länder i Europa berörs av beslutet förutom Storbritannien och där kommer det fortsatt att gå flyg till och från USA. Enligt Simple Flying kommer nästan 3 000 flygningar varje dag att beröras av USAs beslut att stoppa flygtrafiken mellan Europa och USA. Storbritannien fortsätter dock att flyga som vanligt där flygbolag som British Airways och Virgin Atlantic tillsammans med amerikanska flygbolag kan upprätthålla förbindelser med USA.

För Skandinaviens del innebär detta att SAS flygningar från Köpenhamn till Newark, Chicago, Washington DC, Miami, Boston, San Francisco och Los Angeles stoppas. Från Oslo blir det stopp för SAS flygningar till Newark och Miami medan det från Stockholm Arlanda sätter stopp för flygningar till Chicago, Newark och Miami. Även Norwegians flygningar mellan Oslo och New York JFK, Fort Lauderdale samt San Francisco stoppas.

Beslutet att stänga USAs gräns mot Europa berör inte amerikanska medborgare som kan bevisa att de är friska vid ankomst till USA.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.