Flygbolagen ställer in till italien

Efter att Italien satts i karantän ställer nu flygbolagen in sin trafik till landet på löpande band och där inkluderas bland annat Air Canada, Ryanair, Wizz Air och British Airways.

Italiens beslut att sätta hela landet i karantän på grund av COVID-19 får stora konsekvenser för flygtrafiken till och från landet. Sedan tidigare har många flygbolag ställt in eller reducerat sin trafik till norra Italien, men nu ställer många flygbolag helt in alla flygningar till och från Italien.

Bland de europeiska flygbolagen så har bland annat British Airways, Air France, Wizzair och Ryanair helt stoppat sin flygtrafik till Italien fram till början respektive mitten av april. SAS har också beslutat att förlänga sitt flygstopp till norra Italien fram till den 3 april. Även långlinjetrafiken påverkas och bland annat American Airlines, United Airlines och Air Canada har stoppat stora delar av sin trafik till Italien.

Det italienska flygbolaget Alitalias framtid är det också många som frågar sig kring efter COVID-19. Flygbolaget hade sedan tidigare stora ekonomiska problem och den italienska staten har haft problem med att hitta en ägare till Alitalia, och det lär knappast bli lättare nu.

Noterbart i övrigt inom flygtrafiken på grund av COVID-19 är att Marshallöarna i norra Stilla Havet stoppar alla inkommande internationell flygtrafik under en tvåveckorsperiod mellan den 8 och 22 mars. Detta innebär en del inställda avgångar för ögruppens enda internationella flygplats, Marshall Islands International Airport.

(Foto: Eric Salard)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.