Finnair ställer in mer

På grund av coronaviruset väljer Finnair att minska sin stolskapacitet på bolagets europeiska linjenät med 20 procent i april när mindre flygplan ska användas och totalt ställer man in 2 400 avgångar.

Efterfrågan på flygresor är låg på grund av COVID-19 och därför har Finnair nu valt att minska sin stolskapacitet med 20 procent under april. Detta inkluderar 2 400 inställda avgångar och ett byte till mindre flygplan på vissa linjer baserat på efterfrågan. Finnair kommer förutom de 2 400 inställda avgångar även att ställa in enskilda avgångar där kabinfaktorn är för låg.

Finnairs flyglinjer till Sverige trafikeras enligt följande den 29 mars-30 april.

  • Helsingfors-Göteborg: 14 avgångar i veckan (tidigare planerat 27 avgångar i veckan)
  • Helsingfors-Stockholm Bromma: 17 avgångar i veckan (28 avgångar i veckan)
  • Helsingfors-Stockholm Arlanda: 45 avgångar i veckan (55 avgångar i veckan)
  • Helsingfors-Umeå: INSTÄLLD

Helsingfors-Köpenhamn berörs också av neddragningarna och kommer ha 27 avgångar i veckan istället för tidigare planerat 39 avgångar i veckan. Finnair kommer även att trafikera Helsingfors-Mariehamn/Åland som en triangelrutt tillsammans med Stockholm Bromma under april.

Finnair ställer helt in flygningar från Helsingfors till Bologna, Stuttgart, Split, Umeå och Venedig. Dessutom väljer Finnair att mellan den 1 och 30 april inte flyga något på inrikeslinjerna till Jyväskylä, Kajaani, Kokkola och Kemi.

På flyglinjerna från Helsingfors till St Petersburg och Bryssel kommer mindre flygplan att användas framöver på grund av den minskad efterfrågan. Övriga destinationer som berörs av Finnairs neddragningar är Moskva, Tallinn, Barcelona, Hamburg, Berlin, Warszawa, Tromsö, Trondheim, Bergen, Vaasa, Uleåborg, Joensuu, Kuopio och Åbo.

(Foto: RHL Images)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.