SAS åtgärdspaket: 20 procent i lönesänkning & arbetstid

På grund av COVID-19 vill SAS att bolagets anställda ska minska sina löner med 20 procent för att SAS ska klara av den ekonomiska utmaning som det nya coronaviruset innebär. Pilotfacket säger samtidigt att man kommer samarbeta.

SAS befinner sig nu i förhandlingar med samtliga fackförbund som bolagets anställda tillhör med det första förslaget att de anställda ska gå ner 20 procent i arbetstid och motsvarande i lön. Detta är en del av SAS åtgärdspaket som en följd av COVID-19 som gör att SAS tvingats ställa in många flygningar.

Ordföranden för SAS-delen i Svensk pilotförening, Wilhelm Tersmeden, säger till TT att fackförbundet sträcker ut handen väldigt långt och vill hjälpa SAS och att fackförbundet kommer samarbeta. Procentsatsen på 20 procent väljer dock Tersmeden inte att kommentera.

Redan nu finns det ett beslut på plats som innebär att SAS koncernledning sänker sina löner med 20 procent med omedelbar verkan.

(Foto: SAS)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.